6 honapra bezárattak egy panziót Pécsett

6 hónapra bezárattak egy pécsi panziót

Egy pécsi panziót 6 hónapra zárattak be ideiglenesen amiatt, mert a tulajdonos kiadta az egyik szobáját egy 9 fős születésnapi összejövetelre. 

Mint tudjuk, a szálláshelyekre vonatkozó szabályok szerint a szálláshelyen a tulajdonoson és a dolgozókon kívül senki nem tartózkodhat, kivéve az üzleti, vagy oktatási célból utazó személyeket. Sokan félreértik a szabályt, volt olyan panziós, aki például lakodalmat tartott volna, mondván, hogy az esküvők engedélyezve vannak. Igen ám, csak éppen ettől még nem tartózkodhat senki a szálláshelyen, hacsak nem üzleti vagy oktatási célból érkezett.

Szintén üzlethelyiséget érintő hír, hogy egy pécsi fodrászüzletet ideiglenesen 19 napra záratott be a rendőrség, mert a tiltás ellenére nyitva volt, és a helyiségben 4 vendég is tartózkodott, maszkot pedig senki sem viselt.

A boltokra, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatti intézkedések közül eddig 310 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 714-ban pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására, illetve az üzletekben tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Fenti információk az Operatív törzs mai tájékoztatóján hangzottak el:


A Turizmus hírek csoport szeretettel vár mindenkit, aki érdeklődik az utazás iránt.

További hírek: