A belföldi turizmus mentette meg a nyarat a franciáknál

Jean-Baptiste Lemoyne, a turizmusért felelős francia államtitkár szerint a nyári szezont megmentette a belföldi turizmus a koronavírus-járvány ellenére. – jelentette az MTI. Az összefoglaló alapján az látható, hogy a tengerparti helyszínek mellett a párizsi látványosságok és a hegységek kiránduló területei voltak a legnépszerűbb úti célok.

Úgy vélem, hogy megmentettük a nyarat a nem egyszerű helyzet ellenére, amelynek oka a koronavírus-járványnak a nagyon fertőző delta variáns miatti berobbanása

— mondta szerdán Jean-Baptiste Lemoyne az LCI francia hírtelevízióban. 

A nagyon korán bevezetett korlátozó intézkedéseknek és a Covid-igazolásnak köszönhetően sikerült végigcsinálni a nyári szezont

— tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a nyaraló franciák 85 százaléka a hazájában töltötte a szabadságát, míg a járványt megelőzően, 2019 nyarán 75 százalékos volt ez az arány. Az államtitkár elmondta, hogy a kempingek és a panziók nagyon jól teljesítettek, 10 százalékkal megdöntötték a 2019-es év júliusi rekordjait.

A tengerpart és a hegyek a biztos értékek

a francia államtitkár szavai szerint. A Pireneusokban például 24 %-kal emelkedett a nyaralók száma, amit az államtitkár külön sikernek tart egy olyan téli szezont után, amikor a sífelvonók sem nyithattak ki a járványveszély miatt.
Jean-Baptiste Lemoyne jó utószezonra számít, miután lassanként beindulnak a rendezvények, ami nagyon fontos Párizs számára, illetve idén ősszel már lehetőség nyílik az idősebb korosztály csoportos utazásaira, amelyeket tavaly le kellett mondaniuk.

További hírek: