AirBnb 2000 dollár támogatás 500 sportolónak olimpia szponzoráció támogatás

Az Airbnb 2000 dollár támogatást ad 500 sportolónak az Olimpia főszponzoraként – 8 éves támogatási program kezdődik

Az AirBnb szálláshely-közvetítő vállalat egy év alatt már a második formabontó programot hozza tető alá a Nemzetközi Olimpia Bizottsággal. – tudósít az Eurosport.

A jelentkezés lezárását követően 500 sportoló részesülhet fejenként 2000 USD támogatásban, részletek és jelentkezési mód az alábbiakban olvasható.

Kirsty Coventry, a NOB Sportolói Bizottságának elnöke, korábbi kiváló hátúszó, így kommentálta a támogatásról szóló bejelentést:

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az Airbnb-vel együttműködve korábban életre tudtuk hívni az olimpiai és paralimpiai élményprogramot, most pedig bejelenthetjük a szállásfoglaló kezdeményezést. Mindkét program a sportolók számára közvetlen tapasztalatot nyújt a NOB és az Airbnb szövetségéről.”

A zimbabwei sportdiplomata által is említett élményprogramot még 2020-ban hívta életre a NOB és az Airbnb, amelynek keretében akkor 200 sportoló egy 5 napos virtuális fesztivál keretében engedett betekintést saját életébe. A programnak köszönhetően akkor a résztvevő sportolók bevételhez juthattak, ami a járványügyi helyzet közepette fontos segítséget jelentett. További hozadéka volt az akkori programnak, hogy a résztvevő sportolók a saját sportáguk nagyköveteként is megmutathatták magukat, távol a versenypályáktól.

Az Airbnb oldaláról Catherine Powell, szállásadásért felelős vezető kommentálta a bejelentést. Üzenetében arra hívta fel a figyelmet, hogy a cég felismerte, hogy már eddig is sok sportoló foglalt szállást AirBnb-n keresztül, így a támogatási program valójában egy meglévő igényre épül.

„A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, valamint a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal folytatott együttműködésünk középpontjában az olimpiai mozgalom velejét adó egyéni sportolók támogatása áll. Többezer sportoló használta már eddig is a szolgáltatásainkat arra, hogy edzéslehetőséghez jusson, versenyezzen vagy épp az olimpiai kvalifikációt teljesítse. A most bejelentett program reményeink szerint a szükséges plusz anyagi erőforrásokkal tud a segítségükre lenni.”

2000 dollár 500 sportolónak az AirBnb-től – jelentkezés

A pályázati folyamat már el is kezdődött, a sportolók ezen a linken keresztül nyújthatják be jelentkezésüket a május 14-ig. A jelentkezés lezárását követően a NOB választja ki azt az 500 pályázót, akik végül fejenként 2000 USD támogatásban részesülhetnek.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

További hírek: