Balaton Food Truck Show street food büfékocsi térkép

Balaton Food Truck Show: 150 Street food büfékocsi a Balatonon!

A balatoni food truck show-kra 200 ezer vendéget várnak a szervezők. A Balatonra 50 büfékocsi már leköltözött és további 100 érkezik a fesztiválokra: Keszthelyre, Balatonfüredre és Tihanyba.

Magyarország legjobb food truck-jai idén júliusban és augusztusban ismét levonulnak a Balaton köré. A korábbi évekhez hasonlóan találkozhatunk velük Paloznakon, Veszprémben, sőt idén az új bázisukon Balatonalmádiban is, valamint fesztiváloznak Keszthelyen, és Balatonfüreden. Tihanyban, a Placcon egy egész hetes piaccal egybekötött esemény lesz a nyár közepén, az augusztus 20-i eseménysorozaton pedig a veszprémi utcazenével együtt Food Truck Show-t rendeznek.

„Összesen 95 autó vesz részt a balatoni rendezvényeken, emellett 40-50 kocsi fixen leköltözött a legforgalmasabb strandokra. Úgy 200 ezer vendéget várunk az eseményeinkre, akik átlagosan 2500 forintot költenek el a büfékocsiknál.”

– foglalta össze számokban az idei évet V.Horváth Zoltán főszervező.

A Food Truck Show a kezdetek óta, 6 éve műanyagmentes fesztivál és ezt hangosan hirdeti is, így a július 1-jétől hatályba lépő környezetvédelmi rendelet számukra csak megerősítés.

„A piacon sok kétes minőségű eszközzel próbálják a műanyagot helyettesíteni, melyekből a legtöbb távol-keleti alapanyag nem megy át a komposztálón. Mi az első perctől kezdve növényi eredetű, minőségileg akkreditált eszközökkel szolgáljuk ki a vendégeket minden truck-ból”

– tette hozzá a főszervező.

További hírek: