BalatonBike365: kerékpárút Vörs és Sávoly között

A természeti környezetbe illő, murvás kerékpárutat építettek Vörs és Sávoly között. A körülbelül három kilométeres felújított szakasztól azt várják, hogy élénkíti a turizmust. A kerékpárút része lehet a Balaton-Dráva összeköttetésnek. Az útvonal megnyitását a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda kezdeményezte még 2006-ban. A projektben részt vett a Magyar Kerékpáros Szövetség és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A beruházást a “BalatonBike365” uniós program finanszírozta, írja a velo.hu.

“Ez egy olyan program, amelynek a keretében körülbelül ezer kilométernyi kerékpározható útvonalat jelöltünk ki és táblázatunk ki a Balaton környezetében. Ennek az egyik szakaszán állunk most, amely valóban nem egy hagyományos aszfalt kerékpárút. De hát ebben a gyönyörű természeti környezetben nem is lenne szerencsés egy aszfaltút. Ez egy többrétegű, különböző méretű murvaszemekből épített út.”

mondta a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, Princzinger Péter 

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

További hírek: