Budapest Tuning ötlet pályázat

Budapest a budapestieké. Ha ki tudod mondani ezt a mondatot, az egy dolog. De ha el is hiszed ezt, akkor most tegyél is azért, hogy ez a város még jobb hely legyen. Szerettél tavaly nyáron a Rakparton a napágyakon ücsörögni, vagy adod a szomszédsági utcabálokat, garázsvásárokat? Rajongsz a foghíjtelkek közösségi kertjeiért, vagy a pop-up koncertekért? Még jobb ötleteid vannak? Akkor eljött a te időd!

Mi az a Budapest Tuning?

Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand nZrt. különleges városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására indít idén ötletpályázatot. Turbózzuk fel együtt Budapestet!  

Hozd az ötleted, a pénzt mi adjuk, és fogjuk a kezed a hivatali procedúrák és papírhegyek útvesztőiben is. Május 20-ig adhatod le az ötletedet a Budapest Tuning pályázati felületen, és – sikeres pályázás esetén – 2022. július 1. – 2022. december 31. között együtt meg is valósítjuk őket.

Mit fontos neked tudnod?

Indulhatsz egyedül vagy csapatban, de akár a lakóközösségeddel együtt is. Civil szervezetek, egyesületek, városi kollektívák, fesztiválszervezők, szevasztok! Ugyanígy üdvözöljük a kisvállalkozásokat és nagyvállalatokat is. Izgalmas szabadtéri aktivitások és alkotások, új zöldfelületek és közösségi funkciók létrejöttét ösztönözzük, de mindenekelőtt szeretnénk új találkozási pontokat létrehozni városszerte, ahol összejöhetnek szomszédok, barátok, és nem hétköznapi módon használhatják a város tereit.

Ezek megvalósítására két kategóriát hoztunk létre; ha pár napos programot tervezel szabadtéren, a megpályázható maximális összeg projektenként bruttó 3.000.000 Ft. Ha valami nagyban gondolkozol, pályázz a bruttó 10.000.000 Ft-os keretre!

Mi mindent tud a Budapest Tuning?

Hogyan lesz egy ötletből projekt? Hogyan tervezz a költségekkel, mi fán terem az elszámolása? Mi az engedélyeztetés folyamata? Mihez kell meghatalmazás? Hogy néz ki a közterület foglalás? Tudjuk, elsőre talán nagy falatnak tűnik egy városi projekt végigvitele, de ne aggódj, elindult a honlapunk, ahol nem csak az elmúlt évek hasonló izgalmas példái kezdeményezései között böngészhetsz, inspirálódhatsz, de ahol lépésről lépésre végigvezetünk a legkacifántosabb tervezési és engedélyeztetési folyamatokon is. Hatalmas digitális tudástár, nyomtatványok mintái, profik tippjei és rengeteg segítség vár rád a www.budapesttuning.hu oldalon. 

További hírek: