A Fürdő Szálló mellett az ország legrégebbi uszodája is megújul

A korábbi, esztergomi Fürdő Szálló és a gőzfürdő épülete mellett a Szent István Strandfürdő Sport- és Egészségturisztikai fejlesztése során megújul az ország legrégibb fedett uszodája és az 50 méteres medence is.

A Fürdő Szálló felújított épülete új életre kel. A leendő 4 csillagos Studiolo Boutique Hotel 21 kétágyas szobával, éttermi, cukrászdai kínálattal várja majd a vendégeket. A tanszállodában 3 iskolából az Esztergomi Szakképzési Centrum által oktatott 17 szakmacsoportból 9 szakmacsoport diákjai sajátíthatják majd el a gyakorlati ismereteket.

Hernádi Ádám polgármester a sajtóbejáráson elmondta, hogy 2022-ben kezdődik el a Szent István Strandfürdő felújítása is, szintén a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával.

A felújítás során eredeti állapotában állítják helyre Magyarország legrégebbi szecessziós fedett uszodáját (1912-ben adták át). Megújul tovább az 50 méteres versenymedence és az “art deco” kabinsor is, fedett-nyitott terekkel, versenybírói, úszómesteri és elsősegélynyújtó helyiséggel. Látogathatóvá válik a Mala forrásalagút.

A strand területén öltözők, orvosi szoba, irodák, klubterem, valamint személyzeti részeket alakítanak ki és egy teljesen új gépészeti központot építenek ki… Tovább a cikkre

További hírek: