Izgalmas úti célok és fejlődő szolgáltatások a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Nyáron mindannyian vágyunk a kikapcsolódásra, a napsütésre és a felejthetetlen élményekre. Amennyiben külföldi úti cél mellett tesszük le a voksunkat, számtalan ország és város között válogathatunk, ugyanis a budapesti repülőtérről a 2022-es nyári szezonban 101 desztináció és 91 város érhető el közvetlenül, 29 légitársaság járataival. A tengernyi lehetőség közül azonban nem mindig egyszerű a választás, ebben segít most a Budapest Airport. Emellett a Budapest Airport mindent megtesz, hogy minőségi szolgáltatásainak köszönhetően elégedetten és stresszmentesen indulhassanak és érkezhessenek az utasok.

Izgalmas úti célok a budapesti repülőtérről

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nyári menetrendjében 29 légitársaság járataival 101 desztináció és 91 város érhető el közvetlenül, így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabbat. Erről a színes palettáról válogatott most a Budapest Airport, hogy javaslataival segítse az utasok döntését.

Idén először, új desztinációként a törökországi Izmir vált közvetlenül elérhetővé Budapestről. Az ország harmadik legnagyobb városa lenyűgözően modern és élettel teli úti célként vonzza a turistákat. Ha pedig Törökország, akkor Antalya. A török riviéraként emlegetett üdülőváros felejthetetlen; kristálytiszta tengervizével mindenkit rabul ejt.

Akit inkább a spanyolországi desztinációk vonzanak, Budapestről közvetlen járattal felfedezheti Alicante, Valencia és Castellon természeti szépségeit. Különleges gasztronómiai élményben lehet része azoknak, akik megkóstolják a helyi tapasokat, paellát, tenger gyümölcseit, vagy éppen a spanyol italkülönlegesség, a sangría mellett döntenek.

Júniustól újra elérhetővé válik New York; a magyar utazóközönség körében kedvelt, nagy kereslettel rendelkező tengerentúli úti cél közel két éves kimaradást követően újra várja, hogy az utasok felfedezhessék látnivalóit. Az Empire State Building, a Brooklyn-híd és a Szabadság-szobor mellett érdemes felkeresni a Greenwich Villaget is, ahol a „tipikus barnatéglás” házak előtt fotózkodva egy hamisítatlan amerikai filmben érezhetjük magunkat.

Szardínia, a Földközi-tenger második legnagyobb szigete különleges kincseket rejt: a nyári menetrendben közvetlenül elérhető Budapestről Alghero, amely Északnyugat-Szardínián helyezkedik el. Érdemes egy sétát tenni a városfalon, mert csodás kilátás tárul elénk, főként, ha naplementekor barangolunk a városban.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér palettáján számtalan további úti cél tartogat izgalmas és felejthetetlen élményeket, ezért érdemes böngészni a Budapestről elérhető városok között, hogy új kultúrákat, csodás panorámákat és különleges emlékeket szerezhessünk.

Minőségi repülőtéri szolgáltatások a Liszt Ferenc repülőtéren

A nyaralás élményének szerves része a repülőtéren töltött idő, ezért a Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy utasai jól érezzék magukat a várakozás közben, valamint, hogy a repülőtéri folyamatok gyorsan és gördülékenyen menjenek végbe.

Az autóval érkezők számára fontos, hogy gépjárműveiket utazásuk alatt is biztonságban tudhassák. A 2. Terminál mellett közel 5000 parkolóhely áll rendelkezésre a repülőtér négy, személyautóknak fenntartott parkolójában. Mindegyik kényelmesen használható és egész évben 0:00–24:00 órás nyitva tartással üzemel. Érdemes online, előre lefoglalni a helyet; így nem csak kedvezményesen, de közvetlenül a repülőtéren parkolhatnak az utasok.

A Budapest Airport az érintésmentességre törekedve több repülőtéri folyamatot is önkiszolgálóvá tett az elmúlt időszakban. Ennek köszönhetően az utasok az online becsekkolás mellett már a poggyászukat is feladhatják saját maguk a 30 új önkiszolgáló poggyászfeladó automata segítségével, amennyiben ezt a légitársaságuk is lehetővé teszi. Emellett a 12 automata útlevélkezelő kapu is segíti a gyors ellenőrzést és áthaladást érkezéskor.

A repülőtéri fejlesztések számtalan kapacitásbővítést is magukban foglaltak. Nemcsak megújultak a repülőtéri vizesblokkok, hanem számuk is több, mint duplájára nőtt; a SkyCourt galériaszintjén, az éttermeknél immár kétszer annyi mosdó áll rendelkezésre, mint korábban, és a 2A Terminálon megvalósított kapacitásbővítés után a 2B Terminál érkezőcsarnokában is megújultak a vizesblokkok – itt már háromszoros mosdókapacitás áll rendelkezésre. A Budapest Airport folyamatos fertőtlenítő takarítással biztosítja a kellemes környezetet és a mellékhelyiségek tisztaságát. Új utasbiztonsági csatornák nyíltak, és megújult a 2A Terminál padlóburkolata is. Új mozgólépcső épült a B oldali utasmólón, és új felvonókat adott át az üzemeltető a 2A és 2B Terminál érkezési szintjén. A 13 ivókútnak köszönhetően pedig az utasok környezetük védelme érdekében elkerülhetik a műanyag palackos víz fogyasztását, és a terminálon is újratölthetik vizes palackjukat. Emellett az elmúlt időszakban plusz 100 poggyászkocsit állított szolgálatba a repülőtér-üzemeltető, így a korábbinál is nagyobb mennyiségű eszköz áll az utasok rendelkezésére bőröndjeik szállításában.

A gyorsító sávot (Fast Track Lane) igénybe vevő utasok rövidebb várakozással juthatnak át a biztonsági ellenőrzésen a kifejezetten nekik dedikált utasbiztonsági csatornán keresztül, így hamarabb érkezhetnek a tranzit területre, ahol vásárlással, pihenéssel tölthetik idejüket a járatuk indulásáig. A Fast Track Lane szolgáltatást biztosító légitársaságok listájáról és a gyorsítósávról bővebb információ a Budapest Airport honlapján olvasható, azonban azoknak sem kell 15 percnél többet várakozniuk az utasbiztonsági ellenőrzésnél, akik ezt a szolgáltatást nem veszik igénybe.

A Budapest Airport nem csak a távoli úti célokat tesz elérhetővé utasai számára, de testközelbe hozza a nagyvilág vibráló trendjeit is, a divattól egészen a gasztronómiáig. A repülőtér-üzemeltető gondoskodik róla, hogy a légikikötőben az idő mindenki számára hasznosan és élvezetesen teljen, ezért az utasokat sokszínű termékpaletta, nemzetközi márkák széles választéka és változatos gasztronómiai kínálat várja.

A legkisebbekről sem feledkezik meg a Budapest Airport; a kisgyermekes családok számára ideális lehetőséget biztosít a SkyCourt galéria szintjén található gyermekjátszó, valamint a B utasmólón (Pier B) is várja a gyerekeket egy izgalmas játszótér, ahol barátságos és biztonságos környezetben szerezhetnek új barátokat és életre szóló élményeket. Ezenkívül a játszósarkokat hamarosan felújítja a repülőtér-üzemeltető, így a gyerekek még modernebb és izgalmasabb körülmények között játszhatnak majd.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az elmúlt három évben megvalósult beruházásoknak köszönhetően az utaselégedettség szintje folyamatosan emelkedett. A negyedévente elvégzett ASQ (airport service quality) felmérések eredményei sorában a tavalyi utolsó negyedév minden korábbi értéket túlszárnyalt. 2022. február elején a Budapest Airport megkapta az ACI World „The Voice of the Customer” (az ügyfél hangja) elismerését is; ezt azoknak a repülőtereknek ítélik oda, amelyek az ASQ programon keresztül a járvány idején is jelentős erőfeszítéseket tettek az utasok visszajelzéseinek összegyűjtésére.

További hírek: