Elkezdődött a kerékpárút-fejlesztés Orosházán, a dél-békési város 888 millió forint uniós támogatást fordíthat a beruházásra – közölte az önkormányzat az MTI-vel.

Békés megye harmadik legnagyobb települése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből két ütemben nyert el forrást, mindkettőnél többlettámogatást is megítéltek.

Így az első ütemre 400 millió forintot és 166 milliós többlettámogatást kaptak, ebből csaknem 1500 méternyi kerékpárúttal bővül a város hálózata, emellett 1540 méteren kerékpáros nyomot alakítanak ki.

A fejlesztés elsősorban turisztikai célt szolgál, az “Alföld gyöngyeként” ismert Gyopárosfürdőt szeretnék a kerékpáros hálózatba kapcsolni.

A második ütemben elnyert 323 millió forint mellé 23 millió többlettámogatást kaptak. Ebből kerékpárutakat újítanak fel 790 méteren; 1250 méteren kerékpáros nyomot jelölnek ki; és épül 226 parkoló is a 28 ezer lakosú városban.

Közbeszerzésen a Délvill Kft., a Délút Kft. és az Ip Tender Kft. nyerte el a kivitelezési munkálatokat, amelyeket jövő április elejéig kell befejezni.

Orosházának jelenleg 27 kilométer kerékpáros forgalmi hálózata van, részben önálló vonalvezetésű kerékpárút, részben gyalog-kerékpárút közös nyomvonalon vagy kerékpársávon. Szabadidős célra egyelőre nincs külön hálózat – írták.

További hírek: