Közel 1 milliárd forintból újultak meg a dunai MAHART kikötők

A Mahart PassNave Személyhajózási Kft. Dömös, Esztergom, Komárom, Visegrád és Zebegény kikötőiben 900,57 millió forintos infrastruktúra-fejlesztést hajtott végre a – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a fejlesztés 500 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchényi 2020 Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program részeként, a támogatás finanszírozása kohéziós alapból és hazai központi költségvetési forrásból valósult meg.

A projekt keretében az érintett települések kikötőiben megtörtént új ponton és híd bekötése, illetve a kikötőterület rendezése. Komáromban megújult az állomásépület, Esztergomban pedig egy új, teljes körű infrastruktúrát biztosító kiszolgálóegység jött létre.

Mindezek elősegítik a kikötésszámok növekedését, ezáltal a települések turizmusának fejlődését. A projekt keretében több helyszínen kerékpártárolókat telepítettek, valamit új parkolóhelyeket alakítottak ki, hogy ezáltal is ösztönözzék a turistákat, továbbá a lakosságot a vízi közlekedés és a hajójáratok igénybevételére – írják a közleményben.

További hírek: