Málta nyaralás oltás beoltott lakosság 50 százaléka

Máltán jónak ígérkezik a nyár, már a lakosság 50%-a kapott oltást

Málta mérföldkőhöz ért, a lakosság több, mint fele megkapta az első oltását és az emberek 20%-a már a másodikat is beadatta.

Málta a mai napon megnyitja a nem alapvető üzleteket és szolgáltatásokat az emberek számára, és 2 héten belül további lazításokat is terveznek. Az ország a vakcinák kezelésében is szabványokat állított fel, mióta 2020. december 27-én elindította saját oltási programját.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.

Málta most az első olyan ország, amely az oltást a népesség általános korosztályai alapján biztosítja, először a 85 év felettiek (93% oltott), majd a 80 év felettiek (beoltott 89%), azután a 70 év felettiek (beoltott 90%) és a 60 év felettiek (beoltott 85%) kaptak oltást.

„Mindez egybevág azzal az időzítéssel, amikor is Málta, 2021. június 1-jén, beindítja a turizmust és újra üdvözöli a külföldi turistákat, ami továbbra is cél, még Robert Abela máltai miniszterelnök nemrégiben tartott sajtótájékoztatóján tett észrevételeit követően is. A Máltai Turisztikai Hivatal különféle támogatási programokat indít turisztikai helyreállítási tervének részeként, aminek célja a turisták, a szállodák és az utazásszervezők ösztönzése annak biztosítása érdekében, hogy mindenki élvezhesse a biztonságos, egészséges és nagyon is szükséges nyári vakációt”

– mondta Johann Buttigieg, a Máltai Turisztikai Hivatal vezérigazgatója.

Érdemes nézelődni az ajánlatok és lehetőségek között, mert most elég jó áron lehet majd kipróbálni akár 5 csillagos hoteleket is, a helyi Turisztikai Hivatal ugyanis támogatási programot indított, erről itt lehet többet olvasni:

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.

További hírek: