Budapest Food Truck Show 2021 spanyol ízek versenye

Spanyol ízek versenye a Food Truck Show-n!

A spanyol ízvilágok versenyét is megrendezik a hétvégi, nemzetközi lóversennyel egybekötött Food Truck Show-n. Készül vega lecsó spanyol paprikából, spanyol sonkás gofri, spanyol véres hurka vaslapon sütve és speciális sangriát is kínálnak az italos autók.

Már hagyomány – amennyiben a járvány nem szól közbe -, hogy az őszi Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show-n egy-egy ország ízeit hívják vendégségbe a szervezők.

„Minden évben szeretnénk motiválni a magyar streetfood-osokat, hogy kimozdulva a saját világukból alakítsák át a meglévő termékeiket vagy találjanak ki egy újabb fogást a vendégek tiszteletére. Idén a guruló éttermek a spanyol konyha ízeivel dolgozva, az ország tradicionális ételeivel vagy tálalási formáival indulhatnak a megmérettetésen, amelynek eredményhirdetését vasárnap 18.00 órakor tartjuk” – mondta V. Horváth Zoltán főszervező.

A versenyételeket kisebb kóstolótálakban kínálják a truck-ok, amelyet a szakmai zsűri és a közönség is értékel. A rendezvényen résztvevő 50 autó közül lesz olyan italos, aki sangriával, vagy cortádóval készül, és az ételes kocsik is komolyan munkálkodnak az extra fogásokon. Ami már biztos, az étlapokon szerepel majd spanyol véres hurka vas lapon sütve; spanyol paprikából készült vega lecsó; sós, spanyol jamón sonkás gofri; paradicsomos babragu, füstölt mangalica bacon-nel és csülök chorizzo darabokkal; karemellel töltött churros vanília fagyival;  pulled pork gazpacho és sok más ételkülönlegesség.

A szeptember 10-12 közötti Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show idén először ingyenesen látogatható!

További hírek: