Szigorít Ausztria a beutazási feltételeken

Ausztria jövő hétfőtől (11.22.) szigorítja a beutazás szabályait. Szabadidős turisztikai célból való beutazás esetén, aki nem rendelkezik érvényes oltási, vagy gyógyultságot igazoló okirattal, az már csak 48 óránál nem régebbi PCR teszttel léphet be az országba – írja a GD Consulting.

 Az ingázó munkavállalók esetében még elfogadják ugyan az antigén tesztet is, de azok érvényességét 24 órában határozták meg. A PCR tesztek ez utóbbi csoport esetében még továbbra is 72 óráig érvényesek. Turisztikai célból oltás, vagy gyógyultsági igazolás nélkül így rendkívül körülményes lesz az Ausztriában való tartózkodás, mert a legtöbb szolgáltatás igénybevételének ugyancsak az oltás, vagy gyógyultsági igazolása feltétele. Bécs esetében már most péntektől (11.19.) tovább nehezedik a helyzet, az éjszakai vendéglátás és a 25 főnél nagyobb létszámú rendezvényeknél a védettségi igazolás mellé, még extra PCR tesztet is kérni fognak.

Ausztriában zárt terekben kötelező maszkot viselni, csak az FFP2 szabványnak megfelelőt fogadják el. A folyamatosan romló, járványhelyzet miatt további szigorítások várhatóak. Sajtóinformációk szerint a döntés e hét péntekén várható. További információ ITT és ITT.

További hírek:

Generated by Feedzy