Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztésére írtak ki pályázatot

Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztése” című projekt keretén belül a
következő kivitelezési munkák valósulnak meg két rész keretében:

 1. rész: Magasépítés, ill. kapcsolódó közösségi tér kialakítása:
  Bábszínház épület létesül, a Piarista gimnázium volt tornaterme felújítás után Bábszínházként működik tovább. A hegy lábánál található támfal-rendszer folytatásaként jön létre a bejárati épület. Az épületben elsősorban kiszolgáló funkciók – vizesblokk, raktár, próbaterem, ajándékbolt – kapnak majd helyet. A Bábszínházzal átjáró folyosó köti össze.
  Kétszintes, fűtetlen kiállító épület létesül, amelynek célja különféle installációk bemutatása.
  A vendégek kényelme érdekében kávézó is létesül, amely a tervek szerint földszintes, magastetős épület formájában valósul meg, külső-belső fogyasztótér kialakításával. A kávézóba fedett nyitott átjáróból, előtéren keresztül jutunk majd be. Itt találhatóak a közönségforgalmi vizesblokkok, az épület túloldalán a másik átjáróból érhető el a személyzeti bejárat és az üzemeltetéshez szükséges funkciók.

  Megújul a Deák-tér is:
  A fejlesztés során megvalósuló új épületek által keretezett, rendezvénytérként is használható, védett, parkszerű tér jön létre.

  Opcionális munkák:
  Gyermekfoglalkoztató is létesül, amely a rendezvényudvar záró elemeként, a kávézóval rokon megjelenésű földszintes, magastetős épületben kap helyet. Bejárata és tágas előtere egy átjáróból érhető majd el.

Épület: Alapterület:
• Kiállítótér nettó 175,22 m2
• Bejárati épület nettó 247,01 m2
• Kávézó nettó 122,32 m2
• Bábszínház nettó 481,79 m2*
Összesen: nettó 1026,34 m2

 1. rész: Parkoló kialakítás:
  A jelenleg 83 férőhelyes parkoló a Séd völgyében a Pajta utca mellett található. Jelenleg ez a belvároshoz legközelebb eső ingyenesen használható parkolóterület, így a kihasználtsága is magas, jellemzők a hosszú idejű parkolások. A tervezett állapotban a parkolóterület 36 új parkolóállással bővülhet. A területen 18 db kerékpár tároló is épül. A bővített parkolóterület vízelvezetése a meglévő parkolóhoz igazítottan zárt rendszerben készül el, mely a jelenlegi csatornán keresztül a megfelelő kezelést követően a Séd patakba vezethető.

A pályázati dokumentáció innen tölthető le.

További hírek: