Wizz Air pilóták fizetése járvány

A Wizz Air pilótái újra a járvány előtti fizetésüket kapják

A Wizz Air arról tájékoztatta a sajtón keresztül a közvéleményt, hogy 2021. október 1-jétől visszaállítja a pilóták fizetését a járvány előtti mértékűre, ezzel a légitársaságok közül az elsők között szünteti meg a pilóták járványhoz kapcsolódó bércsökkentését. A bejelentéssel párhuzamosan a Wizz Air megkezdte eddigi legnagyobb léptékű toborzó kampányát is, hogy a következő évekre tervezett növekedéshez megfelelő létszámú pilótát és légiutaskísérőt tudjon alkalmazni a légitársaság.

A légitársaság 2021 decemberéig 200 új pilóta felvételét is tervezi

A világjárvány kihívásai ellenére is növekvő Wizz Air 2021 decemberéig 200 pilótát és 800 légiutaskísérőt tervez felvenni. A légitársaság 2020 márciusa óta 18 új bázissal és több mint 300 új útvonallal bővítette az európai és azon túlnyúló hálózatát, így jelenleg járatai több mint 1000 útvonalon, 49 ország 197 célállomására repülnek. A Wizz Air a következő tíz évben további jelentős flotta- és hálózatbővítést tervez, amellyel többezer munkahelyet kíván létrehozni. Az idén decemberig tartó 1000 fős bővítés mellett 2030-ig évente átlagosan 2000 új alkalmazottat vesz fel a légitársaság, ezzel Magyarországon is munkalehetőséget teremtve a szakmai tapasztalattal nem rendelkező, utazni szerető, kalandvágyó fiataloknak. A Wizz Air ugyanis nem csak képzett pilóták és légiutaskísérők jelentkezését várja, világszínvonalú kiképzőközpontjában a pályakezdőket és a karrierváltókat is örömmel fogadja.

„Kétségtelen, hogy az elmúlt év kihívást jelentett az iparág számára, de büszkén jelentjük be ma, hogy az első légitársaságok között vagyunk, amelyek visszaállították a pilóták fizetését a járvány előtti szintre. Köszönjük minden egyes alkalmazottunknak a 2020 márciusa óta tanúsított folyamatos elkötelezettséget, kemény munkát és kitartást. Mivel továbbra is a fenntartható növekedésre összpontosítunk, várakozással tekintünk arra, hogy az elkövetkező években több ezer újonnan felvett munkatársat üdvözölhessünk, akik csatlakozhatnak növekvő családunkhoz.”

-mondta Michael Delehant, a Wizz Air csoport alelnöke és operatív igazgatója 

Az új és izgalmas kalandot kereső jelöltek itt találnak további információkat. 

További hírek: