Engedélyezik a Sputnik-kal oltottak beutazását Izraelbe

A hivatalos formula szerint technikai és jogi problémákat fedeztek fel a külföldi turisták számára meglévő beutazási eljárásban, ezért 2021. december 1-től a Sputnik V-vel beoltott turisták is beutazhatnak Izraelbe.

Az izraeli egészségügyi és turisztikai minisztérium és az izraeli miniszterelnök hivatala ma közös közleményt adott ki, amelyben bejelentették, hogy azok a turisták, akik mindkét Sputnik V oltásukat megkapták, december 1-jétől beléphetnek az országba.

“Technikai és jogi problémákat fedeztek fel a külföldi turisták számára meglévő beutazási eljárásban, ami azt jelenti, hogy a Sputnik V oltással beoltott turisták 2021. december 1-től érkezhetnek Izraelbe. Addigra a rendszer szinkronizálása megtörténik és a beutazási mechanizmus problémamentesen fog működni, hogy mind az izraeli állampolgárok, mind a turisták egészségéről gondoskodjon, kényelmes körülményeket és kellemes utazási élményt biztosítva számukra. Meghoztuk a döntést, hogy Izrael 2021. november 15-én hivatalosan is elismeri az orosz Sputnik V vakcinát” – áll a közleményben.

“2 héttel ezelőtt Izrael megnyitotta kapuit a WHO által elismert vakcinával beoltott turisták előtt. Tekintettel az izraeli lakosság 3. adaggal történő sikeres oltására és a megbetegedések alacsony előfordulására, Naftali Bennett izraeli miniszterelnök Nitzan Horowitz egészségügyi miniszterrel és Yoel Razvozov turisztikai miniszterrel együtt úgy döntött, hogy feloldja a további korlátozásokat és megnyitja a határokat a Sputnik V-vel beoltott turisták előtt, ha pozitív antitest tesztjük pozitív” – áll a közleményben.

Azért vannak még feltételek:

2021.11.30-tól Izrael elismeri a Sputnik-V vakcinát. Azoknak a személyeknek azonban, akik ezt kapták, szerológiai vizsgálatot is kell végezniük Izraelben, mellette pedig egy PCR tesztet is kell csináltatniuk. (Majd a részletes szabályokat a Konzuli Szolgálat oldalán lehet elolvasni, amint minden friss információ beépül, valamint ajánlom a hivatalos izraeli oldalt.)

Forrás

További hírek:

Generated by Feedzy