Budapest Bonbon 148 születésnap koncertek zene

Zene és történetek Budapest 148. születésnapján

Együtt érkezik a Budapest BonBon és a 100 szóban Budapest!

Budapest november 17-én tölti be 148. életévét. A Budapest Brand nZrt. ebből az alkalomból háromnapos születésnapi eseménysorozatot szervez, aminek keretein belül a Budapest BonBon újra beveszi a város összes kerületét. A lelkes Budapest-rajongók és zenekedvelők november 17-19. között a nap minden szakaszában együtt ünnepelhetik szeretett fővárosukat; az ingyenesen látogatható koncerteken ezúttal is a legkiválóbb zenészek és előadók lépnek fel – érkezik SENA és DJ Vadim, de Németh Juci és G. Szabó Hunor is együtt zenélnek a hétvégén. Ráadásul a szervezők egy igazi meglepetéssel is készülnek, a 100 szóban Budapest csapatával közösen.


Programajánló a Budapest BonBon #4 repertoárjából

A Budapest BonBon negyedik alkalommal hoz zenei meglepetéseket Budapest minden egyes kerületébe. Elektronikus, komoly- és könnyűzenei előadók koncertjeit hallhatják a szokatlan helyszíneken jelenlévők: kávézókban, pékségekben, éttermekben vagy pincészetekben is találkozhatnak majd különféle zenészekkel. A fúziós jazz-hip-hop trió Jazzbois a wekerlei A másik boltban jelenik meg, a Fourtissimo rézfúvós kvartettje a kőbányai Másik Bisztróban zendít rá, O’Sullivan pedig a budafoki Várszegi Pincészetben ragad gitárt.

A város legjobb hiphop underground partijából ad ízelítőt SENA és DJ Vadim a Lumen Kávézóban november 17-én, este fél 9-től. Dj Vadim nemzetközileg elismert producer és DJ, aki kultikus része az angliai underground hiphop életnek, világszerte ismert lemezei a műfaj kedvelőknek a toplistáin szerepel már a 90-es évek óta. Senával 2015-ben készítettek közös lemezt, amivel az európai turnéjuk hatalmas siker volt. Azóta is együtt zenélnek, amikor csak tudnak, így a mostani születésnapi Budapest BonBonra is együtt érkeznek. Sőt, most a koncert keretében a friss-ropogós idei nyertes 100 szóban Budapest történetet is előadják.

Legendás duó egy legendás helyen! Németh Juci & G. Szabó Hunor a Pótkulcs Budapestben zenél november 18-án, 19:00 órakor. A különböző formációkból (Budapest bár, The Qualitons) jól ismert zenészek, akik a magánéletben is egy párt alkotnak, most együtt lépnek színpadra. Műsorukban saját szerzeményeik mellett múltbéli kedvenceikből válogatnak, melyeket sajátos felfogásban és hangszereléssel adnak elő, és persze az idei 100 szóban Budapest egyik történetét is előadják most.

További koncertek és részletek az eseményben találhatóak.

100 Szóban Budapest

A 100 szóban Budapest egy olyan történetíró pályázat, ami városlakóknak és nem városlakóknak egyaránt szól. A beküldött történetek legfeljebb 100 szóból állhatnak, és valamilyen módon Budapestről kell szólniuk. Az idei mezőnyben előfordulnak történetek a Városligetnél eldurranó léggömbökről, egy budai földmérőről, a betondzsungel-bestiárium lényeiről, a villamosok mentál-higiéniájáról vagy a Nyugati mellett sétáló Antonio Banderasról. 2021-ben a történeteket Varró Dani író, Janecskó Kata újságíró és az irodalomtudós és stílusszakértő Szemes testvérek értékelték.

Egy város, két városrész és huszonhárom kerület, legalább kétmillió lakos és naponta több millió élmény. Hogy még plasztikusabbak és átélhetőbbek legyenek ezek az élmények, idén minden kerületben a Budapest BonBon helyszínein látható lesz egy-egy történet és a hozzá tartozó illusztráció. Ezenfelül a huszonhárom kerület előadóinak mindegyike saját előadásában tolmácsolja a kerülethez tartozó 100 szavas novellát, belecsempészve a történeteket a koncertekbe.

Játszani és nyerni is lehet! Aki a három nap folyamán ellátogat három Budapest BonBon koncertre, és lefotózza, majd a képeket feltölti Instagramra vagy Facebookra a #budapestbonbon #enbudapestem és #100szobanbudapest hashtagekkel, és benne van az első ötben, POKET ajándékcsomagot kap.  (Részletek)

Budapest BonBon – Kultúrfalatok #4 – a programok:

SZERDA – NOVEMBER 17.

13:00 – Follow The Violin / XVIII. kerület / The Stand24 Coffee
13:30 – HELKA / I. kerület / Franziska
17:00 – Ohnody akusztik / XI. kerület / BÉLA – bár, étterem, lakás, arborétum
19:00 – Orbay Lilla és Csizmár Zsolt duó / IV. kerület / Ételműhely Gourmet Kantin és Bár
19:00 – Cedric & the Art Band / XVII. kerület / Törzshely
20:30 – Sena ft. DJ Vadim / VII. kerület / Lumen

CSÜTÖRTÖK – NOVEMBER 18.

11:00 – Okos Viola / VII. kerület / Anyám szerint
16:00 – Szia Anya / IX. kerület / Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0
17:00 – Nagy Kristóf / XXIII. kerület / #Nocsak Bár
18:00 – Fourtissimo / X. kerület / Másik Bisztró
19:00 – Németh Juci & G. Szabó Hunor / VI. kerület / Pótkulcs
19:00 – Alex Torres / III. kerület / Peron Váróterem
19:00 – YEWO Acoustic / XXI. kerület / Tróger Drinkbár
20:00 – Pandóra Projekt / XIV. kerület / Pántlika
20:00 – Ad hoc zenekar / XIII. kerület / Babka

PÉNTEK – NOVEMBER 19.

16:00 – Móser Ádám / XX. kerület / Kisduna café
17:00 – LA_ / XVI. kerület / Kertvárosi Kávézó
17:00 – Arif / XV. kerület / Palotagyöngye Kertvendéglő
18:00 – NinSar & Ocsovay Damján Duó / V. kerület / Három Szerb Kávéház
18:00 – O’Sullivan / XXII. kerület / 18:00
19:00 – DJ Elo / XII. kerület / Fióka
19:00 – Jazzbois / XIX. kerület / a másik bolt
21:00 – DJ Suhaid / II. kerület / Murok café

A programok díjmentesek, de a partnerhelyszínek a saját befogadóképességük, működési rendjük szerint látogathatóak, és esetenként védettségi igazolványhoz kötött. A kezdeményezés a Budapest Brand nZrt., a kerületi helyszínek, a 100 szóban Budapest, a POKET és a Mindspace összefogásával valósul meg.

További hírek: