FlixBus járatok tengerpart busz

Újraindulnak a tengerparti FlixBus nyaralójáratok, 10 országba lehet busszal, olcsón eljutni.

A FlixBus júliustól már 10 országba indít járatokat Magyarországról, köztük horvát tengerparti városok is elérhetők, valamint Erdély, Prága, Pozsony, Krakkó és Ljubljana is meglátogatható. Több magyar város is visszakerült a menetrendbe, így mostantól Pécsről, Szegedről, Harkányból és Siófokról is buszozhatunk.

A FlixBus 9 hónap szünet után június 10-én indította újra nemzetközi távolsági járatait Budapesrtől. Az első hetekben Bécsbe, Belgrádba és Zágrábba indultak járatok. A járványügyi intézkedések lazításával és az utazási igények növekedésének köszönhetően a járatsűrűség emelkedik és a kínálat július 1-től jelentősen bővül.

„Csupán három héttel azután, hogy megkezdtük Magyarországot érintő járataink forgalomba állítását, számos népszerű úti cél kerül vissza kínálatunkba. Mindent megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban reagálni tudjunk az utazási kedv növekedésére. Hiszünk abban, hogy kényelmes, rugalmas és megfizethető közösségi közlekedési lehetőséget biztosítva nagyban hozzájárulhatunk a turizmus zöld újraindulásához.”

– mondta Szabó Imre, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operációs projektvezetője.

Busszal a horvát tengerpartra

Visszatérnek a horvát tengerparti járatok, így ismét közvetlen FlixBus járat indul Magyarország és Dalmácia között. Zadar, Biograd, Pakoštane, Pirovac, Vodice, Šibenik, Trogir és Split is az úti célok között van. Az éjszakai buszokkal heti kétszer, pénteken és vasárnap akár kevesebb mint 8 óra alatt a tengerhez érhetünk Budapestről. Egy átszállással a hét további napjain is elérhetők isztriai és dalmát nyaralóhelyek. Július 1-től újraindulnak a FlixBus járatai Magyarország és Erdély között is. Románia nyugati felének közel 15 településére lehet újra utazni zöld távolsági busszal. Kezdetben az útvonaltól függően hetente 2-4 alkalommal indulnak közvetlen nemzetközi távolsági járatok többek közt Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Nagyszeben, Brassó, Arad, Temesvár és Budapest között.

További európai célállomások is elérhetővé válnak a nyári főszezonban, például Szlovéniában Ljubljana és Maribor, Németországban Berlin és Hamburg, Lengyelországban Varsó és Krakkó, Csehországban Prága és Brno, Szlovákiában Pozsony és Donovaly.

A magyar városok közül Pécs, Harkány, Siófok és Szeged is újra elérhetővé válik a FlixBus járataival. Pécsről és Harkányból Eszékre és Bécsbe, Siófokról a horvát tengerpartra, Szegedről osztrák, német és román városokba, például Bécsbe, Berlinbe, Drezdába, Hamburgba, Temesvárra és Aradra utazhatunk.

További hírek: