málta advent valletta karácsonyi vásár

Máltai advent: „Christmas in the City” Vallettában

Kulturális programokkal telik meg Valletta az adventi és karácsonyi időszakban. November 22-én a Valletta Cultural Agency elnöke Jason Micallef és a kulturális miniszter José Herrera közösen nyitották meg ünnepélyes keretek között a „Christmas in the City” kulturális programsorozatot.

Az események november 22. és december 31. között színesítik a főváros kulturális kínálatát. A járvánnyal sújtott időszakot követően az élet Máltán is kezd visszatérni a normális kerékvágásba. A biztonságra sokat adó országban az élő programok bejelentésére több, ellenőrzött pilot programot követően – melyen kizárólag oltottak vehettek rész – kerülhetett sor. A miniszter mindenkit jó szívvel invitált a programokra, melyeket a máltai egészségügyi hatóságok szigorú előírásainak betartásával és a karácsony szellemében rendeznek meg máltai fővárosban.

Az idei programsorozat hosszabb és tartalmasabb lesz minden eddiginél és a család minden tagja számára tartogat valami. Lesznek zenei és színházi produkciók és számos karácsonyi élményt ígérő meglepetés. Nem lenne teljes az ünnep fénydíszek és fényfestés, bábjátékok és díszes karácsonyfák nélkül. Valletta főbb útvonalai – Republic Street, Merchants Street, a Archbishop Street, Freedom Square és a South Street – már most fényárban úsznak és számos utcában állandóan szól a zene.  A máltai karácsony elképzelhetetlen utcai jászol kiállítás nélkül, melynek a St John’s tér ad otthont. Idén a könyvek is helyet kapnak egy „vak randi” (Blind Date with a Book) erejéig. 

Szilveszter éjjel a brit sztár, John Newman is színpadra lép Vallettában. Az ismert posztár mellett fellép még Debrii and the Palace String Orchestra, Aidan, Gaia, Jasmine, Klinsmann, Megan és Ozzylino vendégszereplésével. A szilveszteri koncert házigazdái Abel, JD és Martina lesznek.

További részletek a Valletta Cultural Agency eseménynaptárában.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

További hírek: