Milliárdos fejlesztés fejeződött be Harkányban

Befejeződött Harkányban a Zsigmondy sétány, valamint a mellette fekvő park és a környező parkolók, járdák több mint 1 milliárd forint értékű felújítása – közölte a baranyai fürdőváros önkormányzata, amiről az MTI számolt be.

A parkban a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés elveit bemutató, közösségi funkciót betöltő tanösvény, három korosztály számára játszótér, valamint színpad és több pihenőhely létesült. A Zsigmondy sétány járdáin, útfelületein kívül a közeli római katolikus templom és a kórház körüli járdák és parkolók is modern térkőburkolatot kaptak, árusító pavilont, kerékpártárolót, telefon töltésre alkalmas napelemes “okosfát” létesítettek.

A parkosítás mellett a sétányon szökőkutat építettek, továbbá egy új, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra által készített szoborral kiegészített, helyi gyógyvizet szolgáltató ivókutat is állítottak

– állt a közleményben.

A fejlesztéssel több mint 44000 négyzetméter, elsősorban zöldfelület újult meg és gazdagodott új funkciókkal.

Harkány városában a kreatív tervezés nem áll meg egy ötlet megszületésénél, hanem tudatos tervezésben és cselekvési programok kidolgozásában folytatódik“.

– Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke

A beruházást egy helyi vállalkozás környékbeli alvállalkozók bevonásával végezte el.

További hírek: