négycsillagos szálloda Debrecen fejlesztés

Négycsillagos szálloda alapkövét tették le Debrecenben

Új, 4 csillagos, 101 szobás szálloda alapkövét rakták le Debrecen belvárosában, ahol nettó 4,83 milliárd forint beruházással, a Kisfaludy program több mint 3,65 milliárd forintos támogatásával valósul meg az épület – számolt be róla az MTI.

Debrecenben több másik 4 csillagos hotel is épül, a cikk végén megtalálható hozzájuk a link.

A térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a jelentős állami támogatással, közpénzből épülő szállodát nyereségesen kell majd működtetni. Rámutatott, ehhez minden feltétel adott: a biztonságos környezet, barátságos vendéglátók, a térség látnivalói. A képviselő emlékeztetett rá, hogy 2019-ben, az utolsó járványmentes évben a turisztikai ágazat adta a hazai össztermék 13,5 százalékát, és 400 ezren dolgoztak a szektorban. A kormánypárti politikus szerint az álom a 17 százalék elérése lenne.

Papp László polgármester jelezte: jelenleg ezer szállodai szoba hiányzik Debrecenben; a Kisfaludy program keretében megépülő két, négycsillagos belvárosi szálloda pedig több mint 250 új szobával bővíti a kínálatot. A polgármester hozzátette: dinamikus növekedést tapasztalnak az idegenforgalomban, 2020 nyarához képest az idén 11 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Debrecenben.

Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója fontos célnak nevezte, hogy a turizmus újra a magyar gazdaság húzóágazata legyen. A szakember szerint 2022-re el kell érni a 2019-es turisztikai eredményeket. Ennek érdekében a járványidőszak legnehezebb pillanataiban is sok ezer fejlesztés zajlott országszerte, jelenleg is szállodák, panziók, szálláshelyek százai újulnak meg – ismertette.

Sal László, a kivitelezésért és tervezésért felelős A-Híd Zrt. vezérigazgatója szerint a debreceni helyszínen a múlt és a jövő találkozik:

“a történelmi Református Kollégium szomszédságában, a Nagytemplom árnyékában egy 21. századi, modern, energiatakarékos szállodát” fognak felépíteni.

László György, a beruházó tetrecen Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. ügyvezetője azzal indokolta a fejlesztést, hogy Debrecen a legdinamikusabban fejlődő magyar város, és ők a szálloda megvalósításával szeretnének hozzájárulni a turisztikai fejlődéshez.

Emellett Debrecen további 4 csillagos szállodákkal is bővülni fog a következő években, ugyanis beszámoltunk már az Aquaticum Hotel és a Mercure Hotel építéséről is, látványtervekkel és fotókkal.

További hírek: